Личен блог на Десислава

За стила и женствеността

Съвети за по-бели зъби

Jul 142016

undefinedИма ли жена, която да не желае да е привлекателна? Която да не желае да изглежда и да се чувства добре в собственото си тяло? Изваяната фигура, стилната прическа, тъмният тен – това са все неща, които повдигат самочувствието на всяка от нас. Но за да се чувстваме добре, трябва да обръщаме внимание на всеки детайл - като изтощената коса, сухата кожа и загуба на белотата на зъбите. Всичко е от значение. Следващите съвети са насочени към подобряването на блясъка и ослепителността на вашата очарователна усмивка:

Консумирайте плодове всеки ден

Не забравяйте ежедневната порция плодове и зеленчуци! Храни, като ябълки, круши, целината и всякакви други по-твърди и хрупащи плодове и зеленчуци биха могли да почистят зъбите много добре. Те предизвикват отделянето на слюнка, която спомага за запазване на белотата на зъбите.

Използвайте конец

Много е важно, ако искате да имате ослепителна усмивка, да използвате ежедневно конец за зъби. Той достига до труднодостъпните за четката места и премахва натрупалите се останки от храна между зъбите. Това е от голямо значение за тяхната здравина. 

Изплаквайте устата си с ябълков оцет

Тъй като ябълковият оцет има способността да премахва зъбния камък, той е чудесно средство за избелване на зъбите. Той премахва петната от повърхността на зъбите, като ги прави по-бели. За да използвате ефективно оцета, е нужно да го разредите с вода и да си изплаквате устата си в продължение на минута. Важно е да разреждате оцета всеки път, тъй като, ако го използвате в неговото чисто състояние, е твърде вероятно да предизвика ерозия на емайла ви с времето.

Използвайте сода бикарбонат

Несъмнено заради свята абразивна повърхност и способността си да избелва повърхностите, содата ще изсветли цвета на зъбите ви. Особено силно влияние ще има, ако употребявате често храни, които оцветяват зъбите. Но не прекалявайте с използването й – един-два пъти месечно са напълно достатъчни. В противен случай рискувате да навредите на емайла на зъбите си.

Със сигурност има много неща, които може да направите, за да поддържате усмивката си очарователна и сияйна, а зъбите – здрави и бели. Но помнете, че каквито и мерки да предприемате, няма средство, което може да ви помогне, ако сами не положите достатъчно усилия това да се случи. Ако сте пушач, ако често консумирате кафе или вино, няма как да очаквате блестящи резултати, незвисимо от средствата, които използвате. Относно кафето има известни спорове, но цигарите увреждат както зъбите, така и тялото ви, затова се замислете кое е по-важно - вие или вашето удоволствие.

There are no published comments.

New comment

Atom

Запазени права на Десислава Средкова 2016