Личен блог на Десислава

За стила и женствеността

Защо да подарите преживявания

Sep 222016

undefined

Миналата година, влизайки в магазин за техника, си мислех колко хубаво би било вместо да бях купила за рождения ден на моя приятел някаква си джаджата, да го бях завела някъде. На някое място, където не е ходил. Можех да му подаря преживяване, до което не се е докосвал... Излязох си с джаджата. В момента съм в къщи. Рождения му ден отново наближава. Спомням си лицето му – как сияеше всеки път, когато изжевееше нещо ново и различно. Спомням си как грейваше, а очите му заблестяваха. Ето защо си направих списък на причините, поради които е добре да се подаряват спомени, а не вещи. Вижте го:


Преживяванията носят радост

 

Разбира се, ако подарявате преживяване, то трябва да е съобразено с човека, на когото го подарявате. Трябва да знаете кое е онова нещо, което ще го направи щастлив; което ще го накара да изпита удоволствието от това, че е жив, че го има, че съществува. Обикновено всичко това е свързано с адреналин. Да, но различните неща предизвикват все пак различни усещания. Аз например се страхувам от високото, затова за мен скок с бънджи би бил крайно неподходящ подарък. Но пък едно спускане с каяк би ми въздействало невероятно. Това са важни неща и е хубаво да бъдат обмислени, преди да решите какъв точно да е подаръкът, за да донесе той наистина радост.

За разлика от предмета, който ще му подарите, преживяването ще му донесе много по-дълготрайни емоции. И всеки път, когато си спомня за него, онова приятно чувство на вълнение ще го облива.


Преживяванията са уникални

 

Те са неповторими. Всеки път е различен. Всеки път е свързан с нови емоции. Дори и приятелят ви да лети с парапланер 5 пъти, вероятно винаги ще изпитва ново вълнение. А и едва ли ще го повтори неколкократно. Просто защото преживяванията зареждат със страст за следващо приключение. Те са двигател, който ни движи напред и ни кара да преминаваме на бързи обороти през живота. Те ни карат да опознаваме живота. Да се влюбваме в него. И да искаме да го живеем. Затова няма почти никаква вероятност да скочи 5 пъти с бънджи, преди да е опитал поне още няколко екстремни неща.


Могат да бъдат споделени

 

Това е може би най-чудесната част. Ако му купите игра за компютъра, едва ли ще играете с него. Но ако му подарите скачане с бънджи, защо тогава да не го подарите и на себе си?! Или спускане с каяк? Откога си мечтаете. Ето ви един чудесен повод! Нима не го заслужавате?!

There are no published comments.

New comment

Atom

Запазени права на Десислава Средкова 2016