Личен блог на Десислава

За стила и женствеността

Как да направите сутрешното си кафе по-полезно

Sep 192016

undefined

Млякото не е единственото нещо, което можете да добавите в кафето си. Има и много други съставки, които биха направили кафето ви не само по-вкусно, но и по-полезно:


Канела


Канелата в действителност не само че няма да ви навреди, но и ще ви помогне. Тя съдържа манган, калций и е богата на антиоксиданти. Изследванията показват че регулира нивото на кръвната захар и може да повлияе благоприятно имунната система. За добри резултати можете да сложите половин чаена чашка канела в кафето си преди да го сварите.

Кардамон


Подобно на канелата, и тази подправка добавя много малко калории и носи ползи за здравето. Кардамонът съдържа желязо, калций, фибри и е доказано, че помага при стомашно-чревни проблеми. За най-добър вкус се смесва цели зърна кардамон с кафето, смилат се заедно и се сваряват.


Какао


Истинското какао (не Нескуик или нещо подобно!) е богато на минерали и антиоксидантни флавоноиди. Те намаляват кръвното налягани и понижават риска от инфаркт и инсулт. Можете да смелите целите какаови зърна с кафето или да добавите какао на прах в ароматната напитка. Вероятно ще трябва да добавите някакъв подсладител, тъй като какаото е горчиво, а това ще балансира вкуса.

Джинджифил


Макар че може и комбинацията от джинджифил и кафе да ви звучи малко странна, несъмнено е полезна. Разбира се, възможно е да не ви допадне. Но може пък и да ви хареса. Със сигурност мога да кажа, че чаят от джинджифил е чудесен. Но да се върнем на ползите! От джинджифилът има много доказани ползи – помощ при храносмилането, повишаване на имунната система. Проучване показва, че хората, които редовно консумират джинджифил, страдат по-рядко от сърдечно-съдови заболявания. Джинджифилът дава едно топло, уютно усещане, и може да бъде добре съчетан с канела и мляко в кафето.
А вие опитвали ли сте някоя от тези съставки?

 

There are no published comments.

New comment

Atom

Запазени права на Десислава Средкова 2016