Личен блог на Десислава

За стила и женствеността

Защо да имате куче

Aug 122016

undefined

Наскоро гледах предаване, в което се разказваше за еволюцията на вълка до куче през вековете. В него се обясняваше как с времето вълците започнали да осъзнават, че ако не нападат хората, могат да живеят в симбиоза с тях, като изяждат храната, която остава след хората.


В днешно време е трудно да се определи дали кучетата са приятели с нас, защото им осигуряваме храна, или поведението им е повлияно от селекцията. Независимо каква е причината обаче, мисля, че домашните ни любимци, и в частност кучетата, са най-добрият подарък, който можем да си направим. А причините са не една или две...


С куче ежедневието няма как да не е интересно


Да си вземете куче не е като да си вземете играчка. То е една отговорност, едно задължение...След него трябва да се почиства. То трябва да бъде разхождано всеки ден. Поне по два пъти, особено, ако живеете в апартамент. Но извеждането не се състои само в разходки. А и в тичане, игра с топка или боричкане. Кучетата обичат тези неща. А когато се приберете в къщи, то просто има нужда да бъде почесано и погалено. И така, времето, което е предопределено за вас, минава много бързо. Все в забавни занимания.


Кучетата ви правят по-щастливи


Дори и само гореизброеното да правите всеки ден, това ще ви помогне да се почувствате по-щастливи. Доказано е дори, че играта с куче стимулира производството на хормони на удоволствието, които пък ще ви накарат да се чувствате по-щастливи.

Кучетата създават социални контакти


Имате ли представа колко жени се заглеждат по атлетични мъже с кучета в парка?! Много! Жените харесват отговорните мъже, които могат да полагат грижа за някого. А грижите за кучето не са никак лесна работа. Когато жена види привлекателен мъж, разхождащ не по-малко симпатичния си домашен любимец в парка, тя внезапно изпитва необходимост да се приближи, да се порадва на кучето, да зададе някакъв въпрос. Така че кучето много бързо може да ви осигури вниманието на нежния пол. Разговор...кафе...среща...


Отговорността, търпението, всеотдайността, ангажиментите – това са все неща, с които ще се сблъскате, ако си имате куче. Така то самото също ще ви придаде ценни уроци. И ще ви научи да се справяте по-лесно с житейските ситуации.


Ето защо връзката между кучетата и хората е двупосочна. Освен това няма нищо по-хубаво отова да се приберете у дома, а там да ви чака някой, който ще ви даде своята безусловна любов. Без причина. Само защото ви има.

 

There are no published comments.

New comment

Atom

Запазени права на Десислава Средкова 2016